اخلاص
رنگ خدایی
✅پرسش: صِبْغَةَ اللَّهِ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ صِبْغَةً وَنَحْنُ لَهُ عَابِدُونَ منظور از صبغة چیست؟صبغة الله یعنی چه؟ مگر خداوند رنگ دارد؟
✍️پاسخ: در آيات قبل از آيه 138 سوره مباركه بقره ، از عموم پيروان اديان ، دعوت به تبعيت از انبياء (علیهم السلام) شده بود و اينك در آيه 138 ، مي فرمايد كه كه تنها رنگ خدائى را بپذيريد (كه همان رنگ ايمان و توحيد خالص است ) (صبغة الله ).
?سپس اضافه مى كند چه رنگى از رنگ خدائى بهتر است ؟ و ما منحصرا او را پرستش مى كنيم (و من احسن من الله صبغة و نحن له عابدون ) و به اين ترتيب ، قرآن فرمان مى دهد همه رنگهاى نژادى و قبيلگى و ساير رنگهاى تفرقه انداز را از ميان بردارند و همگى به رنگ الهى در آيند.
?مفسران نوشته اند كه در ميان مسيحيان معمول بود كه فرزندان خود را غسل تعميد مى دادند، گاه ادويه مخصوص زرد رنگى به آب اضافه مى كردند و مى گفتند: اين غسل مخصوصا با اين رنگ خاص باعث تطهير نوزاد از گناه ذاتى كه از آدم به ارث برده است مى شود.
?قرآن بر اين منطق بى اساس ، خط بطلان مى كشد و مى گويد: بهتر اين است كه به جاى رنگ ظاهر و رنگهاى خرافاتى و تفرقه انداز، رنگ حقيقت و خدائى را بپذيريد تا روح و جانتان از هر آلودگى پاك گردد.
اگر مردم رنگ خدائى بپذيرند يعنى رنگ وحدت و عظمت و پاكى و پرهيزكارى ، رنگ بى رنگى و عدالت و مساوات و برادرى و برابرى ، و رنگ توحيد و اخلاص ، مى توانند در پرتو آن به همه نزاعها و كشمكشها كه هر گاه بى رنگى اسير رنگ شود به وجود مى آيد، از ميان بردارند، و ريشه هاى شرك و نفاق و تفرقه را بر كنند.
در حقيقت اين همان بى رنگى و حذف همه رنگها است .
?در احاديث نيز مصاديق مختلفي از صبغة الله ذكر شده كه بنظر مي رسد با هم قابل جمع بوده و در يك راستا قرار دارند .
?از امام صادق (علیه السلام) دركافي آمده است صبغة الله ، اسلام و یا میثاقی است که خداوند در عهد الست (عالم ذر) در باره ولایت علی (علیه السلام) از مردم گرفته است. همچنين از ايشان است كه در این باره می فرماید: مراد از رنگ خدائى، اسلام است .
اللهم عجل لولیک الفرج